BDSM

24.01.2012 11:15

 

Význam zkratky BDSM

BDSM

je zkratka slov anglického orginálu 

  • B&D – bondage a disciplina (bondage – svazování,omezování,poddajnost a dále pak svazování a výchova),
  • D&S – dominance a submisivita,
  • S&M – sadismus a masochismus.

 

Sadismus/Masochismus

Nejznámější pojmem a nejčastěji využíván je sadismus/masochismus -S/M,

Sadismus- je to o chování jedince, kterého vzrušuje ponižování druhých spojeným s vyvoláváním bolesti.

Masochismus- chování jedince , kterého uspokojuje vyvolávání fyzické bolesti  během sexuálního aktu.

 

V okamžiku sexuálního vzrušení je tělo zaplaveno adrenalinem a endorfinem, které způsobují, že tělo vnímá vnější podněty jinak než za normální situace. Často potřebuje k vybuzení stejné reakce silnější podněty než obvykle. Proto i „normální“ milenci při sexu často nevnímají například kousance a škrábání.

 

 

Dominance a submisivita

Pro některé lidi jsou vzrušující nejenom fyzické podněty, ale též sama idea nadřazenosti (dominance) nebo podřízenosti (submisivita). Tato idea dominance a submisivity je u mnohých párů nebo skupin součástí denního života, nevymezuje se pouze do oblasti sexuálních aktivit.

Obvyklou součástí D/S her jsou symboly nadřazenosti a podřízenosti (bičík, obojek), často nošené zejména submisivem trvale (byť v decentní formě – stále nošený šperk symbolizuje obojek a podobně).

Častou součástí D/S je hraní rolí

 

Bondage s disciplína

 

Bondage (bondáže) -svazování, omezuje jedince v pohybu, převážně se používají jednoduché prostředky jako pouta, řetězy,folie a  provazy.

Bondáže prováděny provazy -jsou v podstatě už uměním, a chce to velkou zručnost, znalost těla a materiálu. Ale i trpělivosti.

Disciplína- výchova, vyžadování poslušnosti různými prostředky vk ovládání jedince, jeden z nejúčinnějších prostředků je velice známá rákoska.